tisdag 25 februari 2014

Himmelsk bacon

Denna efterrätt testade vi för första gången i Cadiz för några år sedan... och så blev man ju sugen sådär helt plötsligt... hoppas ni gillar den också! På spanska heter den Tocino de cielo!


Du behöver:
6 äggulor
250 g socker
3 dl vatten

Karamell:
3 msk socker
1 msk vatten
(ev några droppar citronjuice)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Gör en sockerlag med sockret och vattnet, koka upp och sänk värmen
När blandningen fått en fastare form och du kan rulla småbollar mellan fingrarna då är den klar
Häll karamellsåsen i en ugnsfast form och ställ undan
Vispa äggulor och långsamt tillsätt blandningen, rör om med en visp
Sila och häll i formen med karamellsåsen
Koka vattenbad i ugnen vid 150 grader i ca 20 minuter
När "bacon" stelnat, ta bort från ugnen, låt svalna och tippa ut ur formen

Servera med nyvispad grädde och frukter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar