tisdag 18 februari 2014

Rödlöks Tarte Tatin

Varför inte prova den välkända efterrätten som förrätt istället?

Du behöver:
500 g olika sorters lök, schalottenlök, rödlök
1 msk socker
1 msk aceto balsamico
1/2 dl torr sherry
smördegsplattor
mild chèvreost
olja
smör
färsk timjan
salt
svartpeppar, färsk malen
ev. honung

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och dela lökarna i mitten
Värm oljan i stekpanna och stek löken så att den får färg
Lägg en smörklick i pannan och när den börjar bubbla lägg i sockret
Efter en stund kan du hälla i sherryn och balsamicon och låta löken bli mjuka under lock
Lägg löken med platta sidan nedåt på en ugnsform, smula osten ovanpå
Salta och peppra och strö över med färsk timjan och lägg smördegen ovanpå allt
Ställ formen i ugnen för ungefär 20 minuter eller tills smördegen ser klart ut
Vänd upp pajen på ett fat

Smaskens, servera med extra chèvreost och eventuellt honung!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar