söndag 23 februari 2014

Laxtataki med tillbehör

Lax är gott, både tillagad och rå... varför inte testa något däremellan?

Du behöver:
300 g lax, varit fryst i minst 48 timmar
1 msk sesamfrön
1 st pak choy
1 gurka, skalad och riven i skivor (använd osthyveln)
1 msk risvinäger
1 tsk socker
1 st vitlöksklyfta, skivad i tunna skivor
japansk soja
kinesisk svart risvinäger
wasabi pasta, några klick i varje tallrik
salt
olja







Gör så här:
Börja med gurksalladen, salta gurkan och låt den vattnas av, krama ur det mesta ur vätskan
Blanda i sockret och risvinägern, ställ undan i kylen
Skölj och skär pak choy i strimlor
Värm upp en stekpanna med lite olja i, stek först vitlöksskivorna och till sist pak choy
Salta och ställ undan
Blanda lika delar soja och kinesisk vinäger i en skål
Skär laxen i avlånga bitar som är ca 5 cm breda och 4 cm höga
Smörj in fiskbitarna i olja på alla sidor
Stek fiskbitarna i en torr stekpanna på hög värme i ca ½ min på varje sida. 
Laxen ska bli stekt i kanterna men fortfarande vara rå och mjuk i mitten.
Rulla  laxbitarna i sesamfröna och skär dem i tunna skivor

Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar