Kreolsk mat på menyn idag... letade recept på "Muffuletta" men tyckte det här var bättre, hoppas många tycker det med!
Du behöver:
500 g oskalade räkor, rensade
3 st kryddiga korvar typ andouille eller annan kreolsk korv
200 g bläckfiskringar
3 dl heliga treenigheten (1 dl grön paprika, 1 dl selleri och 1 dl lök, allt hackat i små bitar)
500 g tomat, skalade och hackade
2 st vitlöksklyftor, hackade
6 stora potatisar, hela kokta med skalet på
1 sötpotatis (om du gillar mer än potatis), kokt
salt
peppar
1 tsk tabascosås
1 tsk jerk seasoning (mer om det behövs)
ev koriander, färsk och hackad
olja till stekning
Gör så här:
Börja med tomatsåsen, stek i en kastrull lite lök och vitlök i olja tills det börjar svettas
Häll i tomathacket eller 1 burk krossade tomater i kastrullen och koka i 10 min tillsammans med löken
Stek den heliga treenigheten i stekpanna och ställ undan
Stek korven skuren i 1 cm tjocka ringar och bläckfisken, ställ undan
Skala potatisen och dela i fyra delar, stek delarna tills de får en gyllene yta
Lägg i kastrullen den färdiga treenigheten, räkorna, korven, bläckfisken och tabascon
Låt allting värmas upp
Smaka av grytan... kanske behöver man mera sting?
Servera potatisen och häll ovanpå den gudomliga grytan... I Louisiana serveras den här rätten med ris, men vi tyckte potatisen klarar sig lika bra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar