söndag 23 mars 2014

Shrimp Creole på vårt sätt

Kreolsk mat på menyn idag... letade recept på "Muffuletta" men tyckte det här var bättre, hoppas många tycker det med!

Du behöver:
500 g oskalade räkor, rensade
3 st kryddiga korvar typ andouille eller annan kreolsk korv
200 g bläckfiskringar
3 dl heliga treenigheten (1 dl grön paprika, 1 dl selleri och 1 dl lök, allt hackat i små bitar)
500 g tomat, skalade och hackade
2 st vitlöksklyftor, hackade
6 stora potatisar, hela kokta med skalet på
1 sötpotatis (om du gillar mer än potatis), kokt
salt
peppar
1 tsk tabascosås
1 tsk jerk seasoning (mer om det behövs)
ev koriander, färsk och hackad
olja till stekning

Gör så här:
Börja med tomatsåsen, stek i en kastrull lite lök och vitlök i olja tills det börjar svettas
Häll i tomathacket eller 1 burk krossade tomater i kastrullen och koka i 10 min tillsammans med löken
Stek den heliga treenigheten i stekpanna och ställ undan
Stek korven skuren i 1 cm tjocka ringar och bläckfisken, ställ undan
Skala potatisen och dela i fyra delar, stek delarna tills de får en gyllene yta
Lägg i kastrullen den färdiga treenigheten, räkorna, korven, bläckfisken och tabascon
Låt allting värmas upp
Smaka av grytan... kanske behöver man mera sting?

Servera potatisen och häll ovanpå den gudomliga grytan... I Louisiana serveras den här rätten med ris, men vi tyckte potatisen klarar sig lika bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar