söndag 9 mars 2014

Falsk indonesisk Rendang Beef

Vi fortsätter på temat falskt och byter ut köttet mot tofu!

Du behöver:
500 g tofu
1 dl kokosflingor
2 vitlöksklyftor, hackade
6 schalottenlök, hackade i småbitar
2 citrongrässtjälkar, den vita delen, skivade
3 färska röda chilifrukter
2 msk färsk ingefära, riven
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 burk kokosmjölk
4 stjärnanis
1 kanelstång
2 st limeblad
2 msk färsk koriander, grovt hackad, plus extra till garnering
ev. soja för att smaka av

Gör så här:
Hetta upp en torr stekpanna, tillsätt kokosflingor och rosta tills gyllene färg - se upp så att den inte bränns vid
Skär tofun i så stora bitar som du vill det, stek i stekpanna med lite olja och ställ undan
Häll majsolja eller jordnötsolja i stekpanna och börja steka löken
Blanda ihop vitlök, citrongräs, chili, ingefära, gurkmeja och stek allt till en pasta under omrörning i 5 minuter
Tillsätt kokosmjölk i grytan, tillsammans med lite vatten (stjärnanis och kanelstång eventuellt) och limebladen
Sänk värmen och låt sjuda försiktigt i ytterligare 5 minuter
Tillsätt de stekta tofubitarna och fortsätt att koka försiktigt i ytterligare 10 minuter
Rör i den hackade koriandern

Servera, garnera med mer färsk koriander. Läcker med kokt ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar