500 g jordärtskockor
1 gul lök, hackad
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2,5 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
Gör så här:
Skala jordärtskockorna, skär i bitar
Fräs löken och jordärtskockorna med smör i en tjockbottnad kastrull
Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut
Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna
Rör om, låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt
Mixa soppan med en mixerstav
Rör i crème fraiche och värm
Smaka av med salt och peppar
Skala jordärtskockorna, skär i bitar
Fräs löken och jordärtskockorna med smör i en tjockbottnad kastrull
Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut
Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna
Rör om, låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt
Mixa soppan med en mixerstav
Rör i crème fraiche och värm
Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar