söndag 9 mars 2014

Kyckling Bibimbap eller koreansk pyttipanna

Det är inte ofta man äter koreansk mat...varför inte testa deras pyttipanna?


Du behöver för 2 personer:

1 st kycklingfilé
2 st ägg
1 st morot, skalad och riven
1/2 gurka, skalad och tunt skivad
1 st vitlöksklyfta, hackad
1 st röd lök, skivad i julienne
salladslök, skuren i julienne
asiatiska selleristjälkar, skurna i småbitar
sesamfrön
Hoisinsås
1 msk färsk riven ingefära
koriander, hackad
majs- eller jordnötsolja
japansk risvinäger
soja
salt
Gochujang, koreansk fermenterad pepparfruktspasta

Tillbehör:
Kokt ris
Kimchi (finns i välsorterade butiker)

Gör så här:
Börja med att skära kycklingfilén i tunna strimlor
Blanda den rivna moroten och skivade gurkan tillsammans med risvinägern, salt och socker
Ställ undan blandningen i kylskåpet
Stek lök, selleri, vitlök, riven ingefära och koriander, ställ undan
Värm upp stekpanna riktigt högt och stek kycklingstrimlorna, ställ undan
Värm upp riset och fördela i två stora skålar
Lägg på kimchi, en klick gochujang, gurksalladen, stekta grönsakerna och kycklingen
Stek ett par ägg och lägg ett ägg i var sin skål
Häll Hoisinsås över kycklingen och strö med sesamfrön över hela rätten

Nu är du redo att äta koreansk pyttipanna!

En annan variant på bibimbap är den med fisk - rå eller stekt
Denna version var med Pak Choi och inlagd senapskål med chili

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar