Enklare än Enkelt att göra picklade bär.
Du behöver:
300 g färska blåbär
2 dl vittvinsvinäger (1 dl 12% ättika + 1 dl vittvinsvinäger)
1 dl vatten
1 dl socker
1 msk salt
Några Sichuanpepparkorn
1 st stjärnanis
2 cm stor färsk ingefärsbit (skivad)
Gör så här:
Koka vittvinsvinäger/ättikan, vatten, salt och socker i några minuter
Blanda i blåbären, ingefäran, stjärnanis och Sichuanpeppar och låt sjuda i några minuter
Ta bort från värmen och låt kallna, när blandningen är kall häll i en burk
Blåbären håller sig minst i en vecka
Ha som tillbehör till allt du tycker om, från fisk till kåldomar, köttbullar... ja, allt!
Servera gärna till ugnsbakad getost tillsammans med honung och valnötter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar