Snyggt förpackad läckerhet! Passar perfekt som pysselmat tillsammans om du förbereder fisken och låter gästerna göra resten. Receptet räcker till 6 förrättsportioner. Äter du det som middag är det till 2 hungriga :)
Du behöver till fiskpaketen:
400 gr torskfilé eller lax
1 salladslök, tunt skivad
1/2 citron - saften och finrivet skal
2 msk finhackad timjan
1 tsk salt
1 spetskål, använd de yttre, stora bladen
smör eller mjölkfritt alternativ
olja att pensla med
tandpetare
citroner att grilla till
Du behöver till dippsåsen:
1 dl vatten
1/2 dl finhackad schalottenlök
2 msk pressad citronsaft
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad timjan
1msk honung
1 tsk ättisksprit (12%)
Blanda till dippsåsen.
Fintärna fisken eller mixa den snabbt i matberedare. Blanda med lök, citron, timjan och salt. Lägg en sked av blandningen på ett kålblad, och lägg en liten klick smör på toppen. Rulla in fisken i bladet och fäst med en liten tandpetare.
Pensla knytena med olja och grilla tills kålen är mjuk med fin färg och fisken är klar, räkna med ca 8 minuter. Passa också på att grilla några citroner.
Det är också gott med en enkel jordnötssås till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar