Vansinnigt gott och mycket enkelt! En efterrätt som passar bra till bjudmiddagen och förbereds i förväg.
Receptet är beräknat för 6 personer, men jag brukar dubbla det om man är 6 eller fler :)
1 fp frysta körsbär
1/2 dl socker (eller mindre)
1/2 dl socker (eller mindre)
1-2 tsk oskalade kardemummakärnor
Du behöver till garnering:
Du behöver till garnering:
2 dl vispgrädde eller växtbaserad grädde
lemon curd. Börja med en matsked och smaka dig fram, det blir lätt för mycket.
Choklad. Det finns att köpa mörka chokladslingor, eller riv mörk choklad själv.
Jag tycker också att det är ohemult gott med rostad vit choklad. Om du inte har det, hitta något annat frasigt.
Gör såhär:
Skala och mortla kardemumman.
Koka ihop körsbären, sockret och kardemumman ca 10 min. Låt svalna.
Rör ihop grädden med lemon curd. Vispa slätt med elvisp.
Garnera med choklad.
lemon curd. Börja med en matsked och smaka dig fram, det blir lätt för mycket.
Choklad. Det finns att köpa mörka chokladslingor, eller riv mörk choklad själv.
Jag tycker också att det är ohemult gott med rostad vit choklad. Om du inte har det, hitta något annat frasigt.
Gör såhär:
Skala och mortla kardemumman.
Koka ihop körsbären, sockret och kardemumman ca 10 min. Låt svalna.
Rör ihop grädden med lemon curd. Vispa slätt med elvisp.
Garnera med choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar