fredag 1 januari 2016

Tiradito de Halibut con maracuya

Härlig och fräsch förrätt från Peru!


Du behöver:
500 g hälleflundra, frusen
1 1/2 dl passionsfruktskött (finns fryst på t. ex ICA)
1/2 dl limejuice
1 bit färsk ingefära, riven

Till garnering:
1/2 rödlök, skuren i småbitar
1/2 gul paprika, skalad och skuren i småbitar
1/2 röd paprika, skalad och skuren i småbitar
1 avokado
Färsk koriander
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Skär fisken i tunna skivor, så mycket enklare när fisken är halvfryst
Blanda passionsfrukt, limejuice, ingefära, salt och svartpeppar
Lägg fisken på en avlång låg form styckvis och häll marinaden över
Låt stå minst 45 minuter i kylskåpet
Till serveringen kan man bara göra det fint med tillbehören!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar