Superenkel att göra! Inte så söt, smakrik och garanterat glutenfri
Du behöver:
70 gram pekannötter till botten
1/2 dl (40 gram) rårörsocker
20 +50 gr rumsvarmt osaltat smör (det går med saltat också)
1 msk glutenfri mjölmix, eller vetemjöl om du tål gluten
120 gram mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 äggula
till dekoration om du vill: 10-15 pekannötter som du rostar lätt först, och sedan fortsätter rosta lite med honung och salt.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader
Dela pekannötterna ganska fint med kniv. Blanda med socker, 20 gram smör och mjölet med händerna. Tryck ut i en pajform, 18 cm. Grädda ca 10 minuter.
Hacka chokladen fint.
Koka upp grädden, ta av från plattan och tillsätt chokladen. Rör slätt, tillsätt smöret och äggulan och rör slätt igen. Bred tryffeln över botten och dekorera med de rostade pekannötterna. Ställ kakan i kylen och låt stelna minst 2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar