lördag 11 januari 2014

Asiatisk musselsoppa


Jättegod soppa med asiatisk touch som är enkel att göra.

Du behöver:
1 st burk kokosmjölk
1 pkt förkokta frysta blåmusslor
1 pkt förkokta frysta venusmusslor (finns bl a på ICA)
1 st burk kräftstjärtar i lake
1-2 vitlöksklyftor, hackade
1-2 st schallotenlök, hackade
2 dl vitt vin
1-2 st citrongrässtjälkar, den mjuka delen fint hackad, resten av citrongräset kan läggas hel i soppan
2-3 blad limeblad (helst färskt frysta)
1-2 tsk grön currypasta
1 tsk fisksås (kan uteslutas)
olja till stekning
färsk koriander, hackad, spara några blad till garnering

Gör så här:
Stek lök och vitlök
Häll i vinet först, därefter kokosmjölken och fisksåsen
Koka upp och sänk sedan värmen
Blanda i currypastan och citrongräs
Lägg i musslorna och kräftorna, servera när allt blivit varmt
Smaka av med salt

Vill man ha det starkare så kan man lägga i lite mer grön currypasta eller sambal oelek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar