söndag 17 februari 2013

Jambalaya i hummerbuljong

Vad kan vara godare än hemlagad Jambalaya?


Det  här behövs:

1 st kycklingfilé, skuren i mindre bitar
200 g skalade räkor
200 g kräftstjärtar
2-3 st kryddiga korvar, välj två olika, typ chorizo och salsiccia
3 dl ris, arborio
den heliga treenigheten (stjälkselleri - 3 st stjälkar, grön paprika - 1 st och lök - 1 st) allt hackad i småbitar
2 st vitlöksklyftor, hackade i småbitar
2 st tomater, skalade och hackade i småbitar
Hummerbuljong
Sambal oelek
Olja
Salt
Gör så här:
Stek kycklingen och spara undan
Stek de skivade korvarna och spara undan
Häll oljan i en kastrull - stek treenigheten tills grönsakerna börjar få färg
Tillsätt vitlöken
Tillsätt riset och stek en stund
Häll i de hackade tomaterna
Fyll med buljong och häll i en matsked (eller hur mycket du önskar) sambal oelek
Lägg i kycklingen och korvarna och koka alltsammans till riset är genomkokt
Häll i lite mer buljong så att jambalayan inte blir för torrt, lite vätska skall finnas kvar
Lägg i räkorna och kräftstjärtarna

Servera med lite baguette vid sidan om eller med en god enkel sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar