Du behöver:
4-5 st röda lökar, skurna i fina julienne
2 dl vitvinsvinäger
2 dl vitvinsvinäger
eller (1 dl 12% ättika + 1 dl vitvinsvinäger)
1 dl vatten
1 dl socker
1 msk salt
1 dl vatten
1 dl socker
1 msk salt
Gör så här:
Blanchera löken i kokande vatten cirka en minut
Sila bort vattnet och spara undan löken
Koka vittvinsvinäger/ättikan, vatten, salt och socker i några minuter
Blanda i löken och låt svalna
När blandningen är kall häll i en burk
Löken håller sig minst en vecka
Blanchera löken i kokande vatten cirka en minut
Sila bort vattnet och spara undan löken
Koka vittvinsvinäger/ättikan, vatten, salt och socker i några minuter
Blanda i löken och låt svalna
När blandningen är kall häll i en burk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar