Enkelt att göra och raffinerad smak garanterat!
Du behöver:1 halvsida lax (~1,1 kg)
1/2 st färsk fänkål
2 st salladslök
1 lime
Citrongräs
Rosé- och svartpepparkorn
Mango currykrydda (Santa Maria eller annan)
Smör
Nymalen svartpeppar
Flyngsalt
Gör så här:
Lägga fisken i folie med fjällsidan neråt
Salta fisken, strö på salt och malen rosé- och svartpeppar och så mycket mango curry du tycker om
Skiva fänkål, citrongräs och salladslök i julienne och lägg ovanpå fisken
Skiva limefrukten och lägg ovanpå allt
Några smörklickar på fisken
Sluta om fisken med folie
Lägg i paketet på grillen eller i ugnen 20-25 minuter eller i en ugn inställd på 185 grader
Kontrollera att fisken är klar
Servera till en god sallad
Enklare och godare finns knappt. Drick Prosecco till fisken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar