lördag 13 oktober 2012

Polenta ai quattro formaggi con ragu

Det är gott med Polenta!

Här kommer ett enkel recept, men ack så god!

Du behöver:
6 dl polenta
1,3 l vatten
1 msk salt
1 sats tomatsås all'Arrabiatta (hemgjord är bäst)
300 g köttfärs
125 g mozarellaost
50 g parmesanost
100 g mascarpone
100 g gorgonzola
Smör

Gör så här:
Följ anvisningar för att koka polenta, eller koka upp vattnet med salt och blanda i polentan
Sänk värmen och låt småputtra i 20 minuter, blanda/vispa några gånger så att polentablandningen blir slätt.
Blanda in i smöret och vispa ihop med polentan
Häll över polentan till en ugnfastform och låt stelna
Ta ut den kalla polenta och dela den i mitten i två delar (använd sytråd)
Ställ tillbaks ena halvan polenta i ungsformen
Stek köttfärsen med lite kryddor, salt, peppar och oregano
Strö färsen på polentan, gör samma sak med alla ostarna
Täck med andra polenta halvan och häll såsen på alltsammans
Grädda i ugnen minst 20 minuter

Servera med grillade paprikor. En god Barolo är superb till denna fantastiska och faktiskt - enkla rätt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar