1 st kycklingfilé
75 g bacon eller halvpaket
2 st skivor bröd, tärna i kuber och stekt till krutonger
1 st roman sallad
5 -6 st cocktailtomater
Parmesanost (eller Pecorino), riven
1 st äggula
2 st sardellfiléer, fint hackade
1 tsk fransk Dijon senap
3/4 dl mild olja, neutral smak
1/4 dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
5-10 st kapris
1 st vitlöksklyfta, pressad
Nymalen svartpeppar
Salt
Gör så här:
Börja med att färdigställa dressingen
Blanda ihop äggula, senap, sardeller, vinäger, kapris och vitlök i en vispskål
Blanda ihop äggula, senap, sardeller, vinäger, kapris och vitlök i en vispskål
Häll i oljan, lite i taget och mixa till en slätt blandning, ställ undan dressingen
Rensa och skär kycklingfilén i tunna skivor
Stek kycklingen i olivolja och kryddor du gillar tills köttet får färg, ställ undan
Stek kycklingen i olivolja och kryddor du gillar tills köttet får färg, ställ undan
Skär bacon i så små bitar du önskar, stek i hett stek panna tills bitarna är knapriga
Ställ undan bacon och låt det ligga på hushållspapper
Ställ undan bacon och låt det ligga på hushållspapper
Skär salladen i lagom stora bitar, skär bort den hårda delen
Dela tomaterna i två delar
Samla ihop salladen med alla ingredienser, salta och peppra
Häll på dressingen och strö över med den rivna/hyvlade parmesanosten!
Man kan också blanda i avokado i bitar om man så önskar!
Det vegetariska alternativet
Byt ut kycklingen mor quornbiffar, Stek i Jerk-krydda tills den fått färg.
Såklart har du ingen bacon. Om du vill kan du använda Haloumi som du skär tunt och steker snabbt.
Den vegetariska dressingen använder du inga sardeller, utan byter ut dem mot en soltorkad tomat.
Det vegetariska alternativet
Byt ut kycklingen mor quornbiffar, Stek i Jerk-krydda tills den fått färg.
Såklart har du ingen bacon. Om du vill kan du använda Haloumi som du skär tunt och steker snabbt.
Den vegetariska dressingen använder du inga sardeller, utan byter ut dem mot en soltorkad tomat.
Servera till en lätt Pinot Noir eller fatlagrad Chardonnay!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar