måndag 3 september 2012

Smörgåstårta för pescatorianer

Istället för att köpa en smörgåstårta - gör en! Det är både enkelt och gott!

Du behöver för 4-6 personer:
300 g rensade räkor
100 g rökt lax
150 g philadelphiaost med gräslök
1 pkt formbröd, skär bort kanterna på alla brödskivorna
3 st hårdkokta ägg
1 st kruka färsk gräslök
1 brk crème fraiche
1 brk röd kaviar
10 st skivor ost (typ Jarlsberg)
1 brk krabbkött
Majonnäs

Gör så här:
Börja med att blanda krabbköttet med crème fraiche och lite majonnäs, ställ undan
Lägg några skivor formfranska på ett fat, bre ut ett lager med philadelphiaost
Täck med skivor formbröd
Krabblandningen läggs på brödet,  som täcks ytterligare met ett lager formbröd
Du kan fylla ytterligare ett lager med philadelphiaost eller med vilken blandning du vill
Blanda majonnäsen och resten av crème fraichen i en bunke och bred ut blandningen runt smörgåstårtan
Täck kanterna med den finskurna gräslöken
På toppen av tårtan lägg räkorna, de skivade äggen, osten, laxen rullade till "rosor" och kaviar i klickar
Några kvistar dill kan också användas som dekoration

Servera med en god italiensk Vino Spumante, typ Prosecco!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar