Supergoda spanska tapas med svensk touch!
Du behöver:
600 g strömmingsfilé
Lag:1 dl ättiksprit
1 msk salt
1/2 dl socker
5 dl vatten
Marinad:
2 st citroner, juice
1 röd chilifrukt, hackad i småbitar
1/2 dl gräslök, persilja och koriander; småhackade
Olja
Salt och peppar
Gör så här:
Dra skinnet på strömmingsfiléerna och skär fisken till önskad storlek
Rör ihop salt, socker, ättiksprit och vatten tills sockret lösts upp
Filéerna skall ligga i lagen minst 8 timmar
Häll av filéerna och låt rinna av väl
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll över filéerna
Täck med folie och låt filéerna ligga i minst 5 timmar innan servering
Ringla lite olja över, servera tillsammans med andra tapas eller en god sallad
Öl eller torrt Sherry passar perfekt till boquerones!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar