Den här goda rätten blev en mix mellan paella och risotto... den exotiska smaken från saffran och parmesanost ihopblandade, plus det effektfulla färgen från bläckfiskbläcket är en fest för både gommen och ögat!
Det här behöver man:
4 dl risottoris
1 st gul lök, hackad i småbitar
2 st bläckfiskbläck, finns på välsorterade matbutiker
3 selleri stjälkar, rensade och hackade i småbitar
2-3 st tomater, skalade och hackade i småbitar
1 st burk musslor i lake
500 g räkor, spara undan skalen
3 g saffran
2-3 st vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
2 dl torrt vitvin
1 l fisk- och skaldjursbuljong
Gör så här:
Gör en fisk- och skaldjursbuljong med räkskalen, grönsaker och en fiskbuljongtärning... eller bara koka upp fiskbuljong, det behöves ungefär 1 liter
Börja med att låta lök och selleri stekas i olivolja
När lök- selleriblandningen börjar svettas, blanda in riset, efter en stund tillsätt saffran
Nu är det dags för vinet och efter en stund tomaterna
Ös på buljongen och låt sakta koka, tillsätt buljong och rör om hela tiden
Nu är det dags att blanda in bläcket
När riset är al dente, tillsätt räkorna och musslorna, låt skaldjuren bli varma
Servera med riven parmesanost
En god Albariño blir pricken över i:et!
Det här behöver man:
4 dl risottoris
1 st gul lök, hackad i småbitar
2 st bläckfiskbläck, finns på välsorterade matbutiker
3 selleri stjälkar, rensade och hackade i småbitar
2-3 st tomater, skalade och hackade i småbitar
1 st burk musslor i lake
500 g räkor, spara undan skalen
3 g saffran
2-3 st vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
2 dl torrt vitvin
1 l fisk- och skaldjursbuljong
Gör så här:
Gör en fisk- och skaldjursbuljong med räkskalen, grönsaker och en fiskbuljongtärning... eller bara koka upp fiskbuljong, det behöves ungefär 1 liter
Börja med att låta lök och selleri stekas i olivolja
När lök- selleriblandningen börjar svettas, blanda in riset, efter en stund tillsätt saffran
Nu är det dags för vinet och efter en stund tomaterna
Ös på buljongen och låt sakta koka, tillsätt buljong och rör om hela tiden
Nu är det dags att blanda in bläcket
När riset är al dente, tillsätt räkorna och musslorna, låt skaldjuren bli varma
Servera med riven parmesanost
En god Albariño blir pricken över i:et!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar