måndag 16 juli 2012

Räkor pil-pil flamberade i Ouzo

Härliga räkor med Ouzosmak!

Du behöver:
1 kg räkor, skalade
2 st spanska röda pepparfrukter, hackade i småbitar
2 st piri-piri- eller chilifrukter, utan kärnor
3 st vitlöksklyftor, hackade
1 schalottenlök, skuren i småbitar
1 knippe persilja, hackad
1/2 dl ouzo
Olja, neutral smak

Gör så här:
Rensa räkorna
Stek vitlöken, lök och piri-pirin i lite olja
Lägg i pepparfrukterna och persiljan
Lägg räkorna i stekpannan och stek dem lite lätt
Häll ouzon i pannan och flambera
Servera varma eller kalla

Gott med baguette och en kyld vittvin, typ Riesling eller Gewürztraminer

Godare flamberade räkor får man leta efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar