lördag 7 juli 2012

Jambalaya

Jambalaya i Kreolsk stil är bara så fantastisk god!



Du behöver:

"Den heliga treenigheten" (lök, grön paprika och selleristjälkar)
200 g rensade räkor
150 musslor i lake, rensade från ev. "skägg"
2-3 olika starka korvar
1 st kycklingfilé
5 tomater (skalade och hackade)
2 vitlöksklyftor, hackade i småbitar
4 dl risotto ris (eller 1 dl per portion)
1 l grönsaksbuljong


Så här gör du:
Skär kycklingfilén i 2-3 cm stora bitar och stek, spara undan
Skär korvarna i bitar och stek, spara undan
Hacka "Den heliga treenigheten" och stek den i olja mjukt
Häll i riset och stek ytterligare en stund
Tillsätt vitlöken och efter en stund de hackade tomaterna
Häll i så många dl buljong som det är ris, koka upp buljongen och sänk värmen
Tillsätt korv och kyckling och koka tills riset är klar, tillsätt mer vätska om det behövs
När allting är nästan klar så tillsätter du räkorna och musslorna
Servera med hackad gräslök och en god aioli
Man kan också lägga i grytan några droppar tabascosås som man gör i Louisiana för att ge den den lilla kryddiga sura smaken.

En god Pinot Noir passar perfekt till denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar