måndag 16 juli 2012

Revbensspjäll och kamben i söt och rökig glaze

Vad kan vara godare än grillade revbensspjäll och kamben i egen komponerad glaze? Det här receptet är för en tillställning med flera gäster (+8)... du kan säkerligen anpassa den när ni är färre.


Du kommer att behöva:
3 kg revbensspjäll och kamben
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 st lagerblad
2 st morötter
Svartpepparkorn, Sichuanpeppar kan också användas
Salt

Glaze:
1 dl ketchup
1/2 dl honung
1 dl muscovado socker (för den rökta smakens skull)
1 msk olja (majs)
1 dl japansk soja
3 cm stor bit färsk ingefära, riven
1 tsk liquid smoke



Gör så här:
Börja med att koka köttet med resten av ingredienserna, se till att det blir ordentligt med salt
Koka tills köttet blir mört, plocka ut och låt kallna
Under tiden blanda ihop alla ingredienser till glazen
Häll glazen över revben och kambenen och låt vila
Grilla köttet i ugn i 200 grader tills det får färg... eller i en grill, ännu godare!

Servera revbensspjällen och kambenen med sallad. Ett gott Rosévin och lite sol är sensationella till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar