Gör den en dag innan servering - gudomligt god!
Det här behöver du för 6-8 personer:
4 äggulor
3 äggvitor
2 st burkar mascarponeost (250 g x 2)
1/2 dl Disaronno eller Amaretto eller Marsala
1 dl socker
ca 20 savoiardikex
1 och 1/2 dl kallt starkt kaffe eller espresso
kakao att pudra med
Gör så här:
Vispa ihop äggulor och mascarponeost med likören till en slät smet
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank
Vänd ner äggvitevispet i ägg- och mascarponesmeten med hjälp av en slickepott
Doppa kexen hastigt i kaffet. Lägg dem i en form (ca 25x30 cm)
Häll smeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar
Pudra med kakao före servering
Mamma mia!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar