lördag 17 mars 2012

Flamberad ostfylld kycklingfilé

Effektfull med flambering... och gott!


Det här behöver man för 4 personer:
4 st kycklingfiléer
1 bit västerbottensost (ca 50 g)
Parmaskinka i skivor (8 st)
Färsk eller torkad dragon
Salt
Calvados (att flambera med)


Gör så här:
Skär ett snitt i filéerna
Fyll filéerna med ost
Linda filéerna med parmaskivorna
Stek i varm stekpanna tills filéerna (parmaskinkan) fått lite färg
Strö över dragon
Häll i calvados
Ta bort pannan från elden och tänd på :) lägg på ett lock
Lägg filéerna i en ugnsform och häll i skyn från pannan
Sätt filéerna i ugnen på 200 grader
När filéerna är klara servera med ris och en god sallad

Underbart gott med calvados! Pinot Noir passar perfekt till denna rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar