Du behöver:
100 g makrill beräknad per person
Spanskt rökt paprikapulver
Spiskummin
Muskotnöt
Vitlök, pressad
Chilipulver
Söt paprikapulver
Oregano
Timjan
Salt
Peppar
(eller andra kryddor du tycker bäst om)
Gör så här:
Gör så här:
Rensad makrill skärs
i små bitar
Krydda fisken med rökt
spansk paprika, spiskummin, vitlök, chili, lite muskot, oregano, timjan,
svartpeppar och salt
Du kan stoppa korvarna som brukligt om du har en hushållsassistent med korvtillsats eller så kan du rulla
fiskblandningen i plastfolie till en korv
Knyt ändarna och sjud i 5 min ca så korvarna tar form
fiskblandningen i plastfolie till en korv
Knyt ändarna och sjud i 5 min ca så korvarna tar form
Låt kallna, ta bort
folien och stek "chorizon" i smör/olja tills den fått fin färg
Vi använde fryst
makrill till korvarna, men blir säkert ännu godare med färsk fisk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar