tisdag 29 augusti 2017

Bánh Mi

Jättegoda vietnamesiska mackor... man kan använda nästan vad som helst i fyllningen!

Du behöver:
500 g fläsksida (se recept pork belly)
2 msk färsk ingefära, riven
1 morot, fint strimlad
10 cm rättika, finstrimlad
1 kruka färsk koriander
Salladslök, finstrimlad
Japansk sojasås (Tamari)
1 huvud bladsallad
ev, färsk gurka, skivad
Majonnäs
Srirachasås
Några baguetter (mjukare typ)
0,5 dl ättika
1 msk socker
1 dl vatten

Man kan också ha:
Avokado
Grillad kyckling
Oxkind
Jalapeños (färska) eller röd pepparfrukt, skurna i julienne
Salladsblad

Gör så här:
Blanda ättika och socker i en kastrull, under omrörning på låg värme ska sockret lösa sig i ättikan
Dra av kastrullen från värmen och blanda ner vatten
Skala och skär rättika och morot i tunna stavar
När lagen är kall, lägg ner moroten och rättikan i lagen, tillsätt lite salt
Låt grönsakerna pickla i minst 30 minuter
Skär fläsksidan i skivor
Blanda riven ingefära, riven vitlök, soja, honung och chiliflakes i en skål
Pensla marinaden på fläskskivorna
Skär upp baguetten och bred ut majonnäs i baguetten, fortsätt med rikligt av salladsblad
Lägg köttet på salladen och toppa med de picklade grönsakerna, salladslök, koriander och majonnäs (eventuellt blandad med Srirachasås)

Experimentera och hitta dina egna smaker!

Nedan, en tidigare version!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar