500 gram
kycklinghjärtan
2 schalottenlök,
finhackad
1 tsk (eller mer) färsk
riven ingefära
2 msk Ketjap Manis
eller Teriyakisås
Ev. 1 tsk sesamfrön
Färsk malen
svartpeppar efter smak
Gör så här:
Rengör kycklinghjärtan
och torka av sedan med hushållspapper eventuellt levrad blod.
Med en vass kniv, gör
en liten snitt på sidan av varje hjärta, detta kommer att hjälpa marinaden att fördelas
lättare på hjärtana
I en skål som kan
täckas, sätt i schalottenlök, ingefära, (ev. sesam) och Ketjap Manis ( eller Teriyakisås),
blanda väl
Lägg i kycklinghjärtan i marinaden och blanda ihop
Täck skålen och låt hjärtan marinera i några timmar
Ordna hjärtan på
spettar, grilla på medium hög värme
Smaka av med
resterande marinaden
Servera med tomater eller ris och
sallad... eller till en god baguette med Srirachamajo
... man kan också bara grilla kycklinghjärtan med pressad vitlök, citronsaft, salt och olivolja! Testa!
... man kan också bara grilla kycklinghjärtan med pressad vitlök, citronsaft, salt och olivolja! Testa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar