fredag 25 augusti 2017

Grillade kycklinghjärtan

Låter kanske inte så gott, men jag kan garantera att du kommer att gilla dem!


Ingredienser:
500 gram kycklinghjärtan
2 schalottenlök, finhackad
1 tsk (eller mer) färsk riven ingefära
2 msk Ketjap Manis eller Teriyakisås
Ev. 1 tsk sesamfrön
Färsk malen svartpeppar efter smak



Gör så här:
Rengör kycklinghjärtan och torka av sedan med hushållspapper eventuellt levrad blod.
Med en vass kniv, gör en liten snitt på sidan av varje hjärta, detta kommer att hjälpa marinaden att fördelas lättare på hjärtana
I en skål som kan täckas, sätt i schalottenlök, ingefära, (ev. sesam) och Ketjap Manis ( eller Teriyakisås), blanda väl
Lägg i kycklinghjärtan i marinaden och blanda ihop
Täck skålen och låt hjärtan marinera i några timmar
Ordna hjärtan på spettar, grilla på medium hög värme
Smaka av med resterande marinaden

Servera med tomater eller ris och sallad... eller till en god baguette med Srirachamajo

... man kan också bara grilla kycklinghjärtan med pressad vitlök, citronsaft, salt och olivolja! Testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar