Inspirationen är hämtad från restaurangen Con Gracia i Barcelona!
4 ägg
1 avokado, mogen och
skuren i små kuber
1/2 gul lök, skuren i
julienne
Svamp, skurna i 4-6
delar (inte skivor)
ev. 150 g blomkål
ev. 1/2 zucchini, skuren i bitar
Salt
Nymalen svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
Vispa ihop ägg, salt
och peppar lätt
Hetta upp en stekpanna
och låt smöret fräsa så att det får en aning färg
Stek lök och svamp
tills de har mjuknat och fått lite färg
Ev. Blomkålen kan med
fördel ångkokas innan man lägger i pannan
Tillsätt ev. zucchinin och
avokadon
Häll i äggsmeten och rör
med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen
Omeletten är klar när
den fortfarande är krämig på ytan och har släppt i kanterna
Vik omeletten dubbel
och servera tillsammans med groddar
Man kan variera listan
med ingredienser, men prova gärna med att ha avokadon i omeletten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar