tisdag 12 september 2017

Matig omelett med avocado

Inspirationen är hämtad från restaurangen Con Gracia i Barcelona!


Du behöver:
4 ägg
1 avokado, mogen och skuren i små kuber
1/2 gul lök, skuren i julienne
Svamp, skurna i 4-6 delar (inte skivor)
ev. 150 g blomkål
ev. 1/2 zucchini, skuren i bitar
Salt
Nymalen svartpeppar
Smör att steka i


Gör så här:
Vispa ihop ägg, salt och peppar lätt
Hetta upp en stekpanna och låt smöret fräsa så att det får en aning färg
Stek lök och svamp tills de har mjuknat och fått lite färg
Ev. Blomkålen kan med fördel ångkokas innan man lägger i pannan
Tillsätt ev. zucchinin och avokadon
Häll i äggsmeten och rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen
Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt i kanterna
Vik omeletten dubbel och servera tillsammans med groddar



Man kan variera listan med ingredienser, men prova gärna med att ha avokadon i omeletten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar