söndag 16 april 2017

Lax- och äppelceviche

Rena smaker och absolut smarrigt!

Du behöver:
300 g lax, salma kvalitet
1 äpple, typ Granny Smith
1 bit färsk fänkål, 4x4 cm
1 st citron, zest och juice
1 st lime, zest och juice
2 tsk flytande honung
1/2 tsk ättiksprit (12%)
2 salladslökar skurna i julienne
dillvippor till garnering
Flingsalt

Gör så här:
Fintärna laxen i centimeter stora bitar
Vänd runt laxen med citron-, limezest och juice, ättiksprit, honung och salt
Vi gillar när fisken stått i en minst en timme och marinerat... andra gillar äta den nästan rå
Skala och skär äpplen i lagom stora kuber
Skär fänkålen i fina fina stavar och sen i väldigt småbitar
Blanda alla ingredienser och servera i fina skålar
Smaka av med salt och kanske mer citron-limejuice
Toppa med dill och servera... finknäcke är gott till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar