fredag 5 februari 2016

Kinesisk spiskumminlamm

Om du har någon gång kvar lamm från en stek... eller skinka... eller annat kött... gör som i Xinjang i Kina!

Du behöver:
500 g kött, lammstek eller annat kött, skuren i avlånga bitar
2 röda chilifrukter, skurna i slantar
1/2 kruka koriander, hackad
Ingefära, färsk riven
Salladslökar, skurna i julienne
1/2 tsk Sichuanpeppar, färsk malen
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk spiskumminfrön, färsk malen
ev. 1 tsk fisksås
1/2 msk soja
1 tsk honung eller muscovado
Olja, majsolja eller annan olja med lite smak
Salt

Pak Choy, grov skuren
Purjolök, skuren i tunna slantar
200 g svamp, t ex. skogschampinjon, skivade
Japansk ljus soja

Gör så här:
Värm upp spiskummin i en torr stekpanna, bränn inte
Mortla spiskummin för bästa smak, spara undan
Värm upp oljan och stek chili, vitlök, ingefära
När det börjar dofta, lägg spiskummin och köttet i, blanda väl
Häll i vätskorna, honung/socker, salladslök och koriander

Servera med sauterad Pak Choy med champinjoner och lök...det går också bra med bara ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar