söndag 8 juni 2014

Lammrulle fylld med fetaost och örter

Denna lammrätt är god och enkel att göra!


Du behöver:
1 kg lammbringa, urbenad
150 g fetaost
1/2  kruka färsk oregano
1/2  kruka färsk koriander
2  kvistar färsk rosmarin
2 msk hackad bladpersilja
1 st röd spanskpeppar, hackad i småbitar
2  vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
smör att bryna i
hushållssnöre av bomull


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Plocka bladen av oregano, koriander, persilja och rosmarin och hacka dem ytterst fint
Mosa fetaosten och blanda med de hackade kryddörterna och olivoljan
Pressa ner vitlöken
Putsa lammbringan, men ta inte bort för mycket av fettet
Bred ut lammbringan och krydda den med salt och peppar, fördela fyllningen ovanpå
Rulla ihop bringan och bind ihop den så att den håller ihop ordentligt
Bryn bringan runt om i smör, lägg den i en ugnssäker form och stek den i ugn i 50-60 minuter
Ta ut och låt den vila i 10 minuter innan servering

Servera med en god sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar