Du behöver:
400 g blandad fiskfilé (torsk, lax)
200 g räkor utan skal
2 st selleristjälkar, hackade
1 st röd paprika, julienne strimlad
3 st vitlöksklyftor
400 g kokta och frysta musslor med skal
1 st gul lök
2 st morötter, julienne strimlade
1 bit färsk fänkål (samma storlek som löken)2 st morötter, julienne strimlade
2 st selleristjälkar, hackade
1 st röd paprika, julienne strimlad
400 g krossade tomater
1 dl torrt vitt vin
1 l fisk/skaldjursbuljong, helst hemmagjord
1/2 g saffran
Olivolja
Salt
Gör så här:
Skala och hacka löken och vitlöken
Dela fisken i bitar
Fräs lök, fänkål, selleri, paprika, morot och vitlök i olja i en stor gryta
Tillsätt saffran, vin, buljong och tomater. Låt det koka upp och koka i 10 minuter
Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min
Lägg de upptinade färdigkokta musslorna
Tillsätt räkor och persilja
Servera med en god baguette och aioli
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar