tisdag 17 juni 2014

Bouillabaisse

Äkta bouillabaisse lagas på egen fiskfond. Fisk och skaldjur läggs i soppan, men bouillabaisse på franskt vis innebär att de serveras bredvid.


Du behöver:
400 g blandad fiskfilé (torsk, lax)
200 g räkor utan skal
400 g kokta och frysta musslor med skal
1 st gul lök
2 st morötter, julienne strimlade
1 bit färsk fänkål (samma storlek som löken)
2 st selleristjälkar, hackade
1 st röd paprika, julienne strimlad
3 st vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl torrt vitt vin
1 l fisk/skaldjursbuljong, helst hemmagjord
1/2 g saffran
Olivolja
Salt

Gör så här:
Skala och hacka löken och vitlöken
Dela fisken i bitar
Fräs lök, fänkål, selleri, paprika, morot och vitlök i olja i en stor gryta
Tillsätt saffran, vin, buljong och tomater. Låt det koka upp och koka i 10 minuter
Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min
Lägg de upptinade färdigkokta musslorna
Tillsätt räkor och persilja

Servera med en god baguette och aioli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar