500 g oskalade räkor
1 st burk musslor i lake
200 g bläckfiskringar
2 st röd eller grön spansk pepparfrukt, hackad
Vitlök, hackad
Olivolja
Salt
Vitvinsvinäger
Persilja, färsk och hackad
1/2 rödlök, finhackad
ev. Sambal oelek, om du vill göra rätten med hetta.
ev. Sambal oelek, om du vill göra rätten med hetta.
Så här gör du:
Rensa räkorna
Rensa musslorna från skägg och släng de som är inte fina
Värm upp olja i en stekpanna, lägg i det hackade vitlöken och efter en stund, stek hastig bläckfisken så att den inte hinner bli seg
Låt bläckfisken svalna
Blanda alla ingredienser
Ringla med olja och hur mycket vitvinsvinäger du gillar
Salta efter smak
Frutti di Mari kan serveras med rostad bröd och ackompanjeras av en god sauvingon blanc! Har du med sambal oelek, då rekommenderas en krispig Pinot Gris från Alsace.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar