Du behöver:
5 st äggulor
2 dl socker
2 dl salt
Blanda salt och socker i en låg behållare
Ta ut hälften av blandningen och lägg försiktigt ner äggulorna
Strö över resten av socker-saltblandningen
Plasta över och stäng behållaren
Ställ behållaren i kylen i 5 dygn
Efter 5 dygn, sätt ugnen på 80 grader
Lyft äggulorna ur socker-saltblandningen och skölj av
Torka med hushållspapper
Lägg äggulorna på ett plåt beklädd med bakpapper
Ställ plåten i mitten av ugnen i 3 timmar
Man kan behöva vända äggulorna ett par gånger under torkningen
Lyft äggulorna ur socker-saltblandningen och skölj av
Torka med hushållspapper
Lägg äggulorna på ett plåt beklädd med bakpapper
Ställ plåten i mitten av ugnen i 3 timmar
Man kan behöva vända äggulorna ett par gånger under torkningen
Ta ut äggulorna och låt svalna
Nu har du en fantastiskt tillbehör som du kan använda till nästan vad som helst
Riv eller hyvla, servera till sallader, pasta, hamburgare... vad som helst du kan komma på
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar