måndag 28 mars 2016

Stekt torsk och bräserad purjolök med rostade hasselnötter

Enkel men väldig fiskrätt inspirerad av Gordon Rampseys bräserad purjolök.

Du behöver för 2 personer:
400 g Torskrygg eller filé
1 stor purjlök, bara den vita delen
2 dl vittvin
2 dl grädde, laktosfri
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 dl skalade hasselnötter
smör
torkad eller färsk timjan
salt
nymalen svartpeppar


Gör så här:
Ansa och skär purjolöken i 4 stora delar
Rosta hasselnötterna i en varm panna och ställ undan
Värm smör i en stekpanna och stek purjolöken, vänd ofta
Lägg i den hackade vitlöken och stek en stund
När löken fått färg, häll i vinet, salt och timjan och sänk värmen
När purjon är genomkokt, ta ut den
Kvar i pannan borde det finnas lite vätska kvar, häll i grädden och låt sjuda en stund
Salta och krydda fisken, värm upp mycket smör och ös på mör och stek fisken klar

Servera en bit fisk, purjolök, hasselnötter och gräddsåsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar