måndag 30 november 2015

Causa con Atun

Mat från Peru erövrar världen...och min mage!


Du behöver till potatismos:
1 kg mjölig potatis
1/2 gul lök, kokt
2 st vitlöksklyftor, kokta
1 st grön chilipeppar
1 msk solrosolja
1 lime, juice




Du behöver till tonfiskröran:
2 burkar tonfisk i vatten
1 schalottenlök, finskuren
1 lime, juice
1 dl majonnäs
Koriander, färsk, hackad
Några droppar tabascosås
Svartpeppar, nymalen
Salt

2 st avokado
Korianderblad för garnering
Rosépepparkorn för garnering

Gör så här:
Koka potatisarna mjuka och låt kallna
Mixa ihop gul lök, vitlök, limesaft, olja, chilipeppar
Pressa potatisarna och blanda med de mixade ingredienserna, spara undan
Släng vattnet från tonfisken
Blanda tonfisk, hackad schalottenlök, koriander, majonnäs, tabascosås, salt och peppar
I en stor form eller individuella formar, varva ett lager mos med en lager tonfisk
Skiva avokadorna och lägg ett lager ovanför tonfisken och täck med ett lager mos
Garnera med korianderblad och rosépepparkorn....kanske kan du hacka gul paprika till?

Man kan också ha andra fyllningar, såsom kyckling, räkor och så vidare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar