söndag 29 november 2015

Jordgubbstiramisu


Exotisk tiramisu

Du behöver:
2 st clementiner, saften
3 st äggulor
0,5 dl socker
2 dl vispgrädde
200 gram mascarponeost
200 gram jordgubbar
18 st Savoiardikex
3 msk Cointreau
Jordgubbar, till garnering
Färska myntablad till garnering
Gör så här:
Pressa clementinerna och blanda med 2 msk Cointreau
Vispa äggulor och socker fluffigt
Vispa grädden och blanda med äggulsmeten och mascarponen
Skiva jordgubbarna och marinera med 1 msk Cointreau, spara undan
Lägg en klick av smeten i botten på formen
Dela kexen i två delar och doppa i clementinsaft och lägg kex ovanpå smeten
Varva smet, doppade kex med de skivade jordgubbarna och smet överst 
Toppa med halverade jordgubbar och myntablad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar