0,5 dl socker
2 dl vispgrädde
200 gram mascarponeost
200 gram jordgubbar
18 st Savoiardikex
3 msk Cointreau
Jordgubbar, till garnering
Färska myntablad till garnering
Gör så här:
Pressa clementinerna och blanda med 2 msk Cointreau
Pressa clementinerna och blanda med 2 msk Cointreau
Vispa äggulor och socker fluffigt
Vispa grädden och blanda med äggulsmeten och mascarponen
Vispa grädden och blanda med äggulsmeten och mascarponen
Skiva jordgubbarna och marinera med 1 msk Cointreau, spara undan
Lägg en klick av smeten i botten på formen
Lägg en klick av smeten i botten på formen
Dela kexen i två delar och doppa i clementinsaft och lägg kex ovanpå smeten
Varva smet, doppade kex med de skivade jordgubbarna och smet överst
Varva smet, doppade kex med de skivade jordgubbarna och smet överst
Toppa med halverade jordgubbar och myntablad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar