Du behöver för gnocchin:
600 g mjölig potatis, kokad och pressad
1 ägg, vispad
ca 5 dl vetemjöl + 1 dl till att forma Gnocchin
0,5 tsk salt
ev 1 krm riven muskotnöt
för lammfärssåsen behövs:
400 g lammfärs
2-3 tomater, skalade och tärnade
2-3 tomater, skalade och tärnade
1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad i små bitar
1-2 piri-piri, torkade, urkärnade och stötta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
Parmesanost, riven
Gör så här:
Börja med att göra såsen
Stek lök, vitlök, piri-piri tills de fått färg
Lägg lammfärsen och stek tillsammans med löken
Parmesanost, riven
Gör så här:
Börja med att göra såsen
Stek lök, vitlök, piri-piri tills de fått färg
Lägg lammfärsen och stek tillsammans med löken
Innan du häller i tomaterna, lägg i tomatpurén och stek en stund, tillsätt kryddorna
Ställ undan såsen eller sänk värmen till lägsta nivå
Koka upp vatten i en stor kastrull
Blanda pressad svalt potatis, vetemjöl, ägg och salt
Ställ undan såsen eller sänk värmen till lägsta nivå
Koka upp vatten i en stor kastrull
Blanda pressad svalt potatis, vetemjöl, ägg och salt
Arbeta samman till en jämn, fast deg... knåda inte för länge
Dela degen i små portioner och rulla dessa till centimeter tjocka längder
Skär längderna till den storleken du tycker om, mjöla på lite så att de inte fastnar
Dela degen i små portioner och rulla dessa till centimeter tjocka längder
Skär längderna till den storleken du tycker om, mjöla på lite så att de inte fastnar
När gnocchin stiger upp till ytan då är de färdiga, lyft upp de med hålslev och låt rinna av
Lägg i lite smör i gnocchin så det inte fastnar ihop
Gnocchin kan stekas i smör och serveras med en gyllene yta
Servera med såsen och färsk riven parmesanost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar