lördag 11 oktober 2014

Gnocchi di Patate con Ragù di Agnello

... eller som vi skulle kunna säga - Gnocchi med lammfärssås!


Du behöver för gnocchin:
600 g mjölig potatis, kokad och pressad
1 ägg, vispad
ca 5 dl vetemjöl + 1 dl till att forma Gnocchin
0,5 tsk salt
ev 1 krm riven muskotnöt

för lammfärssåsen behövs:
400 g lammfärs
2-3 tomater, skalade och tärnade
1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad i små bitar
1-2 piri-piri, torkade, urkärnade och stötta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré

Parmesanost, riven

Gör så här:
Börja med att göra såsen
Stek lök, vitlök, piri-piri tills de fått färg
Lägg lammfärsen och stek tillsammans med löken
Innan du häller i tomaterna, lägg i tomatpurén och stek en stund, tillsätt kryddorna
Ställ undan såsen eller sänk värmen till lägsta nivå
Koka upp vatten i en stor kastrull
Blanda pressad svalt potatis, vetemjöl, ägg och salt 
Arbeta samman till en jämn, fast deg... knåda inte för länge
Dela degen i små portioner och rulla dessa till centimeter tjocka längder
Skär längderna till den storleken du tycker om, mjöla på lite så att de inte fastnar
Koka gnocchin i sjudande, saltat vatten
När gnocchin stiger upp till ytan då är de färdiga, lyft upp de med hålslev och låt rinna av
Lägg i lite smör i gnocchin så det inte fastnar ihop

Gnocchin kan stekas i smör och serveras med en gyllene yta

Servera med såsen och färsk riven parmesanost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar