Superenkla och supersmarriga laxburgare!
Du behöver för 4 portioner:
Räkröra:
300 g räkor med skal
1 dl crème fraiche
0,5 dl äkta majonnäs
0,5 dl hackad dill
0,5 silver- eller gul lök, hackad i små bitar
1 krm salt
svartpeppar, nymald
Laxburgare:
400 g lax, skinnfri
1/2 silver- eller gul lök, hackad i små bitar
1 st ägg, vispat
1 krm stark sås, typ sriracha eller sambal oelek
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk smör att steka i
2 tsk färskriven ingefära
Tillbehör:
4 st formbrödskivor, rostade eller stekta i olja
1 avokado, skivad
Gör så här:
Blanda crème fraiche, majonnäs, dill och salt. Tillsätt de skalade räkorna
Skär laxen i mindre bitar, blanda laxen med lök, ägg, salt, sås och peppar
Forma färsen till fyra stora burgare och stek dem i smör på medelvärme ca 3 minuter på vardera sida
Toppa burgarna med räkröran och servera med citron och sallad
Servera med avokado eller sallad och en citronskiva
Du kan såklart välja att göra brödet själv
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar