Du behöver:
till pajdegen:
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk vatten
till kolasåsen:
2 dl grädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 dl socker
1 nypa salt
200 g mörk choklad
1 msk lakritspulver
syrliga bär, exempelvis färska lingon eller tranbär
Gör så här:
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vattnet och bilda en boll. Låt vila i kylen minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut pajdegen i portionsformar eller en större form
Nagga pajskalet med gaffel och förgrädda 10 minuter tills det fått färg
Hacka chokladen i små bitar och blanda med lakritspulver
Blanda grädde, sirap, socker och salt i en vid kastrull. Låt koka till kola under 20 minuter med omrörning. Smält i lakrits-choklad-blandningen. Häll över i pajskalet och grädda 5-10 minuter till.
Toppa med bären och invänta jublet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar