lördag 12 oktober 2013

Choklad-lakrits-kola-paj

Lakrits är gott. Choklad är gott. Med kolasmak och syrliga bär blir det en underbar paj! Inte särskilt svårt att göra och garanterad succé!


Du behöver:

till pajdegen:
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk vatten

till kolasåsen:
2 dl grädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 nypa salt
200 g mörk choklad
1 msk lakritspulver

syrliga bär, exempelvis färska lingon eller tranbär

Gör så här:
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vattnet och bilda en boll. Låt vila i kylen minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader. 

Tryck ut pajdegen i portionsformar eller en större form
Nagga pajskalet med gaffel och förgrädda 10 minuter tills det fått färg

Hacka chokladen i små bitar och blanda med lakritspulver

Blanda grädde, sirap, socker och salt i en vid kastrull. Låt koka till kola under 20 minuter med omrörning. Smält i lakrits-choklad-blandningen. Häll över i pajskalet och grädda 5-10 minuter till. 

Toppa med bären och invänta jublet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar