måndag 21 januari 2013

Bacalao a la Vizcaína

Äkta julmat i Mexico och andra latinamerikanska länder (Rätten kommer från Spanien :)!

Det här behöver du för 6-8 personer:
1 kg torsk
10 st tomater, skalade och hackade
3-4 st vitlöksklyftor
1 liter olivolja (ja, en hel liter)
2 st gul lök
4 st stora potatisar
10 st pepperoni
oliver gröna stora 
fiskbuljong
1 st kruka persilja, hackad




Gör så här:
Stek de stötta vitlöksklyftorna i 1/4 liter olja, släng vitlöken
Stek löken och häll i stekpannan tomathacket
Koka till en slätt sås i pannan, häll i lite fiskbuljong
Stek i 1/4 liter olja fisken skuren i bitar
Koka potatisarna separat
Blanda alla ingredienser tillsammans med oliverna och persiljan i en stor kastrull
Koka ihop i 20 minuter

Klart att servera, Feliz Navidad!

2 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut, men jag får det bara till en ½ liter olja i receptet. Eller ska resten kokas ihop senare?
    /Siby

    SvaraRadera
  2. Ja, man häller i sen...men då kan man välja om man vill ha all oljan eller inte... receptet vi fick var på en liter... men jag tror inte att vi använde allt... kanske 3/4 : )

    SvaraRadera