Fantastiskt god mousse, helt utan mjölk eller grädde. De flesta brukar ha svårt att gissa huvudingrediensen och blir förvånad att en klassisk efterrätt kan vara plant-baserad.
4 portioner
Du behöver:
100 gr mörk choklad minst 70%, hackad
2 mogna avocado, skalade och urkärnade. Det går också bra att ta 1 paket fryst avocado - låt det tina.
1 dl plant-baserad mjölk. Kan uteslutas om du vill ha moussen fylligare.
1/2 dl honung. Byt ut till agavesirap eller liknande om du vill bjuda en vegan.
1 tsk vaniljextrakt
en liten nypa flingsalt
Något att garnera med. På bilden hallon och blåbär.
Såhär gör du:
1. Smält chokladen i vattenbad
2. Mixa allt utom chokladen till en mousse
3. Tillsätt den smälta chokladen i en tunn stråle medan maskinen är igång
4. Garnera med bär, eller - om du ska servera direkt, så kan du lägga bären längst ned och lägga lite flingsalt ovanpå.
Passar utmärkt med kaffe till, för den som gillar det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar