Superenkelt att göra och gör gott på flera sätt! Se bara till att ha hemma råvarorna.
Du behöver till 4 personer:
4-5 potatisar
1/2 kruka dill
1 msk dijonsenap
2 dl havre fraiche
150 gr sockerärtor
1 rödlök
citron eller lime
400 gr haloumi
65 gr röd mangold (eller mer)
rostade solroskärnor
salt och peppar
olivolja till stekning
en godare olivolja eller avokado-olja, om du vill
Gör såhär:
Koka potatisen
Under tiden skär du rödlöken i tunna skivor, lägg i en liten skål och täck med citron- eller limesaft och salt.
Gör också dressingen genom att finhacka dillen, blanda tillsammans med dijonsenap i havre fraiche.
Ansa sockerärtorna. Koka upp lite vatten, lägg i sockerärtorna i max en minut och häll av vattnet.
Dela sockerärtorna i två.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
När potatisen är klar och avsvalnade, då delar du den i mindre bitar. Du kan även ha kall potatis som du kokat tidigare om du vill minska potatisens GI.
Skär haloumin i skivor och stek den gyllenbrun i en panna med lite olja.
Lägg upp på tallriken
Mangold först
Skuren potatis
Rödlök, sockerärtor och haloumi.
Klicka över såsen och sprid de rostade solroskärnorna över.
Vill du göra en festmåltid av det, så bjuder du en lätt Bourgogne, exempelvis Terres-Dorées.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar