torsdag 14 december 2017

Salsa Verde

Fantastisk mexikansk sås till så många olika rätter och riktigt lätt att göra!


Du behöver:
1 burk tomatillos (finns i välsorterade butiker) eller färska
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
2 färska jalapeños
3-4 dl vatten
Färsk koriander
Citronjuice
Olivolja
Salt


Gör så här:
Öppna och sila burken med tomatillos, de är mjuka så var försiktig
Skala löken och dela den i fyra delar
Dela jalapeños i två delar och ta bort kärnorna
Koka upp i en kastrull vattnet och lägg i lök, vitlök och jalapeños, sjud i 10 minuter, eller tills löken är mjuk
Sila grönsakerna, men spara undan kokvätskan
Släng alla ingredienser i en matberedare, inklusive tomatillos och koriandern och mixa slätt
Värm upp oljan i en kastrull och häll i mixen
Sjud i 10 minuter tills vätskan reducerats och såsen tjocknat till önskad konsistens
Häll i mer av den undansparade vätskan om det blivit för tjockt



Såsen kan användas till alla mexikanska rätter... eller varför inte...våga testa med annan mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar