söndag 22 maj 2016

Leverbiff

En rätt som många fler borde gilla...



Du behöver:

500 g kalvlever
300 g riven råpotatis
150 g bacon eller tärnad rökt sidfläsk
1 gul lök, hackad
Salt
Vitpeppar
Smör (att steka i)

Gör så här:
Putsa levern och mal den tillsammans med potatis i en köttkvarn med den grova skivan
Stek bacon/sidfläsk och lök tills löken blivit mjuk och fått färg, låt det kallna
Blanda alla ingredienserna väl och krydda
Värm upp en stekpanna med smör i tills smöret slutat bubbla
Gör ett stekprov och smaka av, justera med salt om nödvändigt
Klicka ut biffarna i stekpannan och grädda på båda sidor tills de fått fin färg
Lägg över dem på ett fat

Servera med en god sallad och lingonsylt ev. också med en god gräddsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar