fredag 25 december 2015

Tonfiskburgare

Smarriga tonfiskburgare med mangosalsa

Du behöver för 2 personer:
2 st brioche eller annat hamburgerbröd
1 st tonfiskkottlet (ca 200 g), helst färsk
1 tsk ingefära, färsk riven
1 msk soja, helst Tamari, eller annan japansk soja
1 ägg, uppvispat

Mangosalsa:
Salladslök, skuren i Julienne
1 färsk mango
1 msk färsk koriander, hackad
Sambal oelek, efter smak
1 lime, juice

Tillbehör:
4 jätteräkor, rensade
1 avokado
Några salladsblad
Majonnäs

Olja till stekning
Salt och färsk malen svartpeppar

Gör så här:
Skär tonfisken i småbitar
Blanda tonfisk, soja, ingefära och så mycket ägg som behövs för att göra två burgare
Stek burgarna på hög värme i lite olja
För mangosalsan:
Hacka mangon i små kuber och blanda resten av ingredienserna, salta efter smak
Värm upp brödet och lägg majonnäs på ena halvan, täck med sallad och mango relish
Lägg på tonfiskburgaren och eventuellt avokadoskivor, salta och peppra

Njut med en god Riesling eller Sauvignon Blanc... eller en god kall öl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar