500 g kalvlever, rensad och skuren i 1.5-cm stora tärningar
2 st gula lökar, hackade
1 st röd paprika, skalad och skuren i små bitar
5 st stora fasta potatisar, skurna i cm stora tärningar
250 g champinjoner, rensade och hackade
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 dl torrt vitvin
1/2 dl konjak
Olivolja
Smör
Salt och nymalen svartpeppar
(ev. 1/2 matsked sambal oelek)
250 g champinjoner, rensade och hackade
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 dl torrt vitvin
1/2 dl konjak
Olivolja
Smör
Salt och nymalen svartpeppar
(ev. 1/2 matsked sambal oelek)
ev. torkade kryddor, oregano, persilja
Gör så här:
Börja med att steka potatisen i mellanstark värme tills potatisen är genomstekt, spara undan
Stek lök, paprika, vitlök, champinjoner - krydda och spara undan
Stek levern i en blandning med smör och olja
Häll vinet och konjaken i levern och låt spriten koka bort
Blanda in resten av ingredienserna, stek någon minut
Smaka av med salt och svartpeppar (och ev. med sambal oelek om man vill ha lite hetta)
Servera som den är med en god baguette och ett gott vin!
Börja med att steka potatisen i mellanstark värme tills potatisen är genomstekt, spara undan
Stek lök, paprika, vitlök, champinjoner - krydda och spara undan
Stek levern i en blandning med smör och olja
Häll vinet och konjaken i levern och låt spriten koka bort
Blanda in resten av ingredienserna, stek någon minut
Smaka av med salt och svartpeppar (och ev. med sambal oelek om man vill ha lite hetta)
Servera som den är med en god baguette och ett gott vin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar