söndag 11 oktober 2015

Fläsksida (Pork Belly)

Smälter i munnen!

Du behöver:
600 g färsk fläsksida (Pork Belly)
1-2 st gula lökar, skivade
3/4 l äppeljuice
2 dl grönsaksfond
Kryddor, typ "Five Spices" eller efter smak

Så här gör du:
Sätt ugnen på 90 grader
Putsa köttet om nödvändigt
Salta och peppra köttet... krydda
Lägg köttet och löken i en form med lite plats runt om
Fyll formen med äppeljuice och grönsaksfond
Ställ formen i ugnen och tillaga i minst 5 timmar

Serveras med en god äppelmos, palsternackschips, sötpotatis eller annat gott!

Ett annat sätt att servera den på är att skära i centimeter tjocka skivor
Stek i olja hackade vitlök, färsk ingefära, chilifrukt, salladslök och koriander
När det börjar dofta lägg i fläskskivorna och stek ytterligare en stund
Blanda lika delar risvinäger, fisksås, sojasås och häll över köttet och kryddorna
Servera kimchi och stekt pak choy till...eller vad du gillar bäst! Pork Belly i Bao buns är fantastiskt gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar